Shop Cart
Free shipment from € 150,- (NL)

voor oneindige
levenscycli 

over circulariteit

Wat is circulaire mode?

Circulaire mode betekent dat de kleding onderdeel uitmaakt van een circulair systeem, en daarmee onderdeel is van een circulaire economie. Circulaire mode (en dus circulaire economie in zijn geheel) gaat over het gebruik/verbruik van grondstoffen en voorkomt een verdere groei van de afvalberg. Circulaire mode is daarmee een tegenhanger van de lineaire economie waarbij grondstof wordt gebruikt om nieuwe producten te maken en uiteindelijk wordt weggegooid en veelal verbrand.

biologische cycli &
technologische cycli

Het doel van circulaire mode is dat textiel/kleding continu hergebruikt kan worden. Hierdoor zijn minder nieuwe grondstoffen nodig om producten van te maken en raakt de aarde niet uitgeput. Hoe kleding circulair wordt kan op verschillende manieren. Het belangrijkste is het onderscheid dat wordt gemaakt tussen de biologische cyclus en de technologische cyclus. De biologische cyclus voor producten gaat erom dat grondstoffen weer terugkomen in de natuur en daar bijdragen aan de vorming van nieuwe grondstoffen. Dit kan op diverse niveaus gebeuren, zoals kleding dat op de composthoop kan worden weggegooid om zo weer voeding te worden voor gewassen. De technologische cyclus gaat over reparatie en recycling. Hierbij stelt technologie de mens dus in staat om producten te blijven hergebruiken.

Circulaire mode voor
Hul le Kes

Bij Hul le Kes zit het grootste deel van onze circulaire missie aan de technologische kant van de circulaire economie. Onze reparatieservices en ook Dyeing Services zijn manieren om de gebruiksduur van kleding te verlengen, en zelfs blijvend te verlengen. Ook ons kleding paspoort draagt in grote mate bij aan de wil om kleding niet weg te gooien, maar te blijven repareren en zelfs over te dragen aan nieuwe generaties. Wil je meer weten over de duurzaamheidsdoelen en circulaire doelen van Hul le Kes ga dan naar onze pagina Circularity & Sustainability

Hoe wij als Hul le Kes bijdragen aan de biologische cyclus staat nog in de kinderschoenen. De reden dat wij alleen met natuurlijke materialen verven en onze voorkeur altijd uitgaat naar 100% natuurlijke stoffen heeft alles van doen met ons streven naar een biologische cyclus. Door grondstoffen te gebruiken die volledig op kunnen gaan in de natuur, zonder daar schadelijke stoffen achter te laten, proberen we te werken aan een biologische cyclus. Doordat Hul le Kes hoofdzakelijk gebruik maakt van bestaande materialen zijn wij echter afhankelijk van wat de industrie en consumenten hebben achtergelaten als afval. Onze invloed op de biologische cyclus is daardoor nihil; maar we doen ons best!

Op de Frequently Asked Questions (FAQ) pagina vind je nog meer antwoorden op veelvoorkomende vragen. Daarnaast bevat onze website antwoorden op vragen als: Wat is duurzame mode?, Wat is een sociale onderneming?, Wat is natuurlijk verven?, Wat is upcycling?, Wat is made to order?, Wat is een kleding paspoort?, Wat is dead stock fabric?, Wat is post-consumer waste?, Wat is lokaal gemaakt?, Wat is mending? en Wat is een designer label?.

Deze pagina is ook te lezen in het Engels, Duits en Frans. Wil je dat liever lezen klik dan op een van de volgende titels: What is circular fashion?, Was ist zirkuläre Mode?, Qu’est-ce que la mode circulaire?.

/ /

Repair Friday

November 20, 2023

Introducing a sustainable alternative to Black Friday; Repair Friday to extend your item’s lifecycle

Read the article      Read related articles

Sign up to our newsletter