Shop Cart
Free shipment from € 150,- (NL)

zorg dragen voor
het milieu

over duurzaamheid

Wat is duurzame mode?

Duurzame mode is een breed begrip. In het meest brede begrip gaat duurzame mode over kleding en textiel waarbij rekening wordt gehouden met het milieu en vaak ook met arbeidsomstandigheden. Duurzame mode kan dus inhouden dat een product gemaakt is van gerecycled materiaal (zoals gerecycled polyester of gerecycled katoen). Het kan ook betekenen dat het materiaal biologisch is verbouwd, of dat er goed is gekeken naar de arbeidsomstandigheden voor de mensen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling ervan. Er is dus geen eenduidig antwoord op wat duurzame mode nu eigenlijk betekent. Je zult als consument dus altijd je eigen ‘onderzoek’ erop los moeten laten wat duurzaamheid betekent voor het modelabel waarbij je iets koopt.

Duurzame mode voor Hul le Kes

Voor Hul le Kes gaat duurzame mode erover dat we werken aan een alternatief systeem. Een alternatief modesysteem dat, al dan niet in samenwerking met het huidige mondiale modesysteem, werkt aan het reduceren van verspilling van grondstoffen en meer lokale productiemogelijkheden. Wat duurzaamheid voor ons precies inhoudt en hoe dat terugkomt in alle facetten van ons bedrijf, kun je lezen op onze pagina Circularity & Sustainability. Onderdeel van onze missie om te komen tot een duurzame modewereld is door het gebruik van bestaande materialen, met onze diensten om oude kleding weer een nieuw leven te geven en door het gebruik van ons kleding paspoort.

Mocht je na het lezen van onze duurzaamheidsmissie nog vragen hebben over duurzame mode vanuit onze visie, dan kun je ons daar altijd over benaderen. Op de Frequently Asked Questions (FAQ) pagina vind je nog meer antwoorden op veelvoorkomende vragen. Daarnaast bevat onze website antwoorden op vragen als: Wat is circulaire mode?, Wat is een sociale onderneming?, Wat is natuurlijk verven?, Wat is upcycling?, Wat is made to order?, Wat is een kleding paspoort?, Wat is dead stock fabric?, Wat is post-consumer waste?, Wat is lokaal gemaakt?, Wat is mending? en Wat is een designer label?.

Deze pagina is ook te lezen in het Engels, Duits en Frans. Wil je dat liever lezen klik dan op een van de volgende titels: What is sustainable fashion?, Was ist nachhaltige Mode?, Qu’est-ce que la mode durable ?.

/ /

Repair Friday

November 20, 2023

Introducing a sustainable alternative to Black Friday; Repair Friday to extend your item’s lifecycle

Read the article      Read related articles

Sign up to our newsletter