Shop Cart
Free shipment from € 150,- (NL)

Recovery Studio

duurzaamheid gaat niet alleen over grondstof, het gaat net zo goed over mensen

Onze maatschappij vraagt veel van mensen, textiel en het milieu. De Hul le Kes Recovery Studio is opgericht om afstand te nemen van die druk en een alternatief te laten zien voor het huidige systeem.

prefer to read in English? Click here

de Recovery Studio
in Arnhem

In de Recovery Studio bieden we een veilige omgeving voor mensen om te herstellen van de hoge eisen en verwachtingen die de maatschappij neerlegt. Hul le Kes is deze studio gestart voor mensen met mentale of psychische problematiek zoals depressie, burn-outs, vaalangst, eenzaamheid, autisme of elk ander mentaal probleem waardoor een fijne connectie ontbreekt met de stressvolle maatschappij. Of heb je gewoon een pauze of time-out nodig? Dan is dit een plek voor jou.

Herstellen van de mentale gezondheid

Bij de Hul le Kes Recovery Studio bieden we je een plek om op eigen tempo te herstellen. Om je potentie en talent te (her)ontdekken, om kennis te vergaren of om uit je isolement te komen. Bij Hul le Kes geloven we dat iedereen waardevol is en het verdient om bij te kunnen dragen aan de maatschappij op hun eigen manier.

Focus en aandacht

Hul le Kes begeleid iedereen in de studio op een persoonlijk niveau, op zowel technisch als mentaal gebied. De studio is een veilige omgeving waar je kan werken en niets fout kan gaan. Er zijn geen deadlines en er is geen naai-ervaring nodig. Werk je liever een dag alleen, zonder afleiding? Ook dat is mogelijk bij de Recovery Studio.

De Recovery Studio is een plek waar je kan werken aan jezelf terwijl je textiel repareert. Werken met je handen, met natuurlijke & tactile stoffen, in combinatie met de fijne motoriek en concentratie die daarbij komen kijken hebben een therapeutisch effect op jouw mentale gezondheid. Op de lange termijn kan het je helpen om comfortabeler in je vel te zitten en rust te vinden.

Wil jij updates ontvangen over de Recovery Studio?

Recovering textiles

Ieder persoon verdient een goede plek in onze maatschappij, en ook textiel verdient zo een plek. Dat is waarom we kleding en textiel repareren in de Recovery Studio. We leren je hoe je kleding repareert met de hand. We gebruiken meerdere reparatietechnieken, zoals: Stoppen, Boro en Jogakbo. Het is ook mogelijk om te helpen met het natuurlijk verven van kleding bij Hul le Kes. Zo verven we stoffen bijvoorbeeld met uienschillen en kastanjes. Hou jij ervan om te werken in de tuin? Het is zelfs mogelijk om ons zo nu en dan te helpen in de Hul le Kes tuin.

Trajecten en uren

Onze Recovery Studio is iedere dag van de week geopend, van Maandag tot en met Vrijdag. Je kan al bij ons werken voor 3 uur per week; maar net hoeveel jij aankan. Onze dagen zijn verdeeld in een ochtend- en middagprogramma. We zullen samen met jou kijken naar de beste werkroutine, passend bij jouw behoeften.

Bij de Recovery Studio werken we samen met Scalabor, Activerend Werk en Driestroom als onze stakeholders voor het zorgprogramma, leer- / werktrajecten en reïntegratietrajecten. In sommige gevallen is het mogelijk om via een andere organisatie deel te nemen, of via jouw werkgever; neem vooral contact met ons op voor meer informatie. Het is bij ons mogelijk om zowel korte als lange termijn trajecten te doorlopen.

Stages en vrijwilligerswerk

Naast de hierboven genoemde korte en lange termijn trajecten is het ook mogelijk om een vrijwilliger te worden bij de Recovery Studio, of om een stage te doorlopen bij ons in de studio. Neem contact met ons op voor meer informatie, onderaan deze pagina vind je alle contactinformatie. Klik hier om ons team te leren kennen.

Meld je hier aan! Stuur ons een email.

Working on the future of fashion and inclusivity

October 31, 2023

Hul le Kes adopts the former social workplace Studio 3 to become fully part of the Recovery Studio.

Read the article      Read related articles

onze filosofie

Bij ons in de studio wordt oud textiel vermaakt tot unieke producten met natuurlijke verftechnieken, gestopte gaten of gerepareerde scheuren. Hul le Kes wil de schoonheid laten zien dat voortkomt uit de aandacht en het handwerk. Een noodzakelijke reparatie kan zo veranderen in een mooi detail met een verhaal. Het is de aandacht voor vergankelijkheid en reparatie, die ze in Japan Wabi-Sabi noemen, wat ieder kledingstuk een uniek karakter geeft. Onze Recovery Studio voegt waarde toe aan ieder afgekeurd stuk textiel en maakt het mogelijk om als bedrijf volledig circulair te kunnen werken.

De Hul le Kes Recovery Studio werkt aan de Hul le Kes reparaties, de Dyeing Service, Mending Service, aan onze Gray Label x Hul le Kes samenwerking, Hul le Kes ReShared en meer.

shop wat we maken in de Recovery Studio

Sign up to our newsletter