Shop Cart
Free shipment from € 150,- (NL)

Manufacturing Studio

Hul le Kes
met liefde gemaakt in Nederland

Alle producten uit de Hul le Kes design collectie worden gemaakt in ons eigen productieatelier in Arnhem, Hul le Kes Manufacturing Studio. In dit atelier werken onze werknemers samen met studenten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan unieke en geupcyclede producten. Het atelier, voorheen Studio Ryn, werd opgericht door Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer in samenwerking met Rijn IJssel (het roc van Arnhem).

prefer to read in English? Click here

lokaal en op kleine schaal

In de Manufacturing Studio werken we in kleine oplagen aan producties van duurzame modelabels. Naast kleine producties worden ook samples en patronen ontwikkelt en assisteren we in het design proces. Naast textielproducten voor andere duurzame modelabels worden alle Hul le Kes producten binnen onze Manufacturing Studio gemaakt. Hul le Kes is een groot voorvechter van lokale productie. In ons geval betekent dat; dichtbij onze materiaal bronnen en ons design team om onnodig reizen en transport uit te kunnen bannen. Wij geloven erin dat het belangrijk is om onze footprint te minimaliseren door niet alleen lokaal te produceren maar ook door gebruikte en overstock materialen te gebruiken voor onze producties. Door onze eigen Manufacturing Studio zijn we in de gelegenheid om de kwaliteit van onze productions goed te controleren zodat we kwalitatief hoogwaardige producten leveren met een lange levensduur. Duurzaam in tijdspanne en het milieu.

Hoe lokale productie onderdeel is van Hul le Kes?

Mbo onderwijs

De Manufacturing Studio werd opgericht om extra kennis over te kunnen dragen aan modestudenten. Om die reden is ons bedrijf ook geaccrediteerd voor meerdere mbo opleidingen. Studenten die de volgende opleidingen volgen kunnen zich aanmelden voor een intensieve leerplek bij Studio Ryn: allround medewerker mode/maatkleding, Specialist mode/maatkleding, Basismedewerker mode, Creatief vakman, Junior Stylist, Junior Productmanager Fashion, Assistant Fashion Tailor, Fashion Designer en Basismedewerker Fashion. Studeer jij iets anders maar wil je wel graag stage lopen bij ons? Neem gerust contact met ons op, want die mogelijkheden zijn er altijd.

leer- / werkplekken

Naast het werken met mbo studenten werken we bij Hul le Kes met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we over het algemeen samen met onze partner Scalabor. Bij het productieatelier werken mensen die veelal al ervaring hebben in de mode industrie, meestal in hun land van herkomst. Het gaat dan over mensen met een vluchtelingen achtergrond, maar kan ook gaan over mensen uit de creatieve industrie of mensen met naaimachine ervaring vanuit een bevlogen hobby. Ben jij niet zo ervaren met mode of een naaimachine? Dan is de Recovery Studio een perfecte plek voor jou om te starten. Heb je wel ervaring in mode of textiel en zou je graag een (re)integratie traject willen starten richting betaald werk (bij Hul le Kes of ergens anders), neem dan contact met ons op via onderstaande contactinformatie.

meer informatie over de Recovery Studio

Empowering tomorrow’s fashion stewards

November 22, 2023

Hul le Kes’ recent session with Weekend School Arnhem empowered kids with sustainable fashion insights, fostering creativity and environmental consciousness.

Read the article      Read related articles

voor andere modelabels

In ons productie atelier werken we aan producties voor andere modelabels en daarnaast aan onze eigen Hul le Kes collectie. Op dit moment zit onze planning helemaal vol. Het is daardoor enorm lastig om een relatie met nieuwe klanten op te bouwen. Desalniettemin ben je van harte welkom om ons een email te sturen wanneer je interesse hebt in productie bij de Manufacturing Studio. Wellicht heb je geluk en is er toch een plek te vinden bij ons in het atelier.

Interesse?

Ben jij een modestudent en wil je jouw stage graag bij de Hul le Kes Manufacturing Studio doorlopen, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via een van deze contactopties.

Studio Ryn / Hul le Kes Manufacturing Studio

p/a FACE Arnhem
Van Oldenbarneveldtstraat 79a
6828 ZN Arnhem, The Netherlands
+31 (0) 26 446 33 63
of stuur een email naar de Manufacturing Studio

shop wat wordt gemaakt door de Manufacturing Studio

Sign up to our newsletter