Shop Cart
Free shipment from € 150,- (NL)

Veelgestelde vragen over onze crowdfunding

c Expand All C Collapse All

1. Crowdfunding

Door crowdaboutnow.nl/campagnes/hullekes te delen met al je vrienden en familie. Deel het in je groepschats, op social media of tijdens gesprekken. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter onze impact!

Je ontvangt een jaarlijks rendement van 3,5% op je investering. Dit rendement wordt uitbetaald over een periode van vijf jaar. Naast het financiële rendement krijg je ook unieke beloningen als dank voor je steun.

€350.000 is een aanzienlijk bedrag, het stelt ons in staat om grote stappen te maken. Dit kapitaal is essentieel om onze pop-up winkels op te zetten, onze papierwerkplaats te openen, en ons educatieve programma uit te breiden. Zonder dit bedrag kunnen we niet de groei en impact realiseren die we voor ogen hebben. Bovendien hebben we een maximaal doel van €500.000, wat ons extra ruimte geeft om een fysieke winkel in Amsterdam te openen en de aanloop naar een Recovery Studio in Amsterdam te financieren.

Op dit moment is dit onze enige crowdfundingsronde. Als we onze doelen bereiken, verwachten we de komende jaren zelfstandig verder te kunnen groeien. Verdere crowdfundingsrondes zijn op dit moment niet gepland.

Onze grootste opdracht is nu om onze vier belangrijkste doelstellingen te realiseren: het openen van pop-up winkels in Amsterdam, het opstarten van een papierwerkplaats in Arnhem, het uitbreiden van onze educatieprogramma’s via de Hul le Kes Conscious Studio, en onze internationale groei versterken. Dit kapitaal stelt ons in staat om nog meer sociale en circulaire impact te maken.

We kiezen voor een combinatie van leningen en voorverkoop omdat het ons flexibiliteit biedt. Via de lening krijg je een vast rendement en steun je onze groei op de lange termijn. Via de voorverkoop kun je direct profiteren van onze producten en diensten, en ons een directe boost geven om onze plannen te realiseren. Beide opties zorgen ervoor dat je onderdeel bent van onze missie voor een circulaire en inclusieve toekomst.

Je krijgt je geld terug binnen vijf jaar. De aflossing begint vanaf het tweede jaar, en jaarlijks wordt dan 25% van het geleende bedrag terugbetaald, inclusief de rente van 3,5% per jaar.

Als we richting ons maximale doel van €500.000 gaan, kunnen we een van onze oorspronkelijke plannen realiseren: het openen van een fysieke winkel in Amsterdam in 2025. Deze winkel zal ons niet alleen helpen om producten te verkopen, maar ook onze zichtbaarheid vergroten als pionier in duurzame mode. We kunnen daarmee ook de aanloop naar de komst van een Recovery Studio in Amsterdam financieren.

Als we het minimale doelbedrag van €350.000 niet halen, krijgen alle crowdfunders hun inleg terug. Er wordt geen geld geïncasseerd als we het minimum doelbedrag niet bereiken.

2.Meedoen

Investeren kan alleen met een Nederlandse bankrekening. Daarnaast kun je alleen met iDeal investeren

Jazeker! Bedrijven kunnen ook investeren in deze crowdfundingcampagne. Als je specifieke vragen hebt, stuur ons gerust een mail.

De campagne loopt tot en met 30 november 2024, tenzij het doelbedrag van €350.000 eerder wordt behaald. We hopen natuurlijk het doelbedrag snel te halen, dus wees er snel bij!

Er is maximum per inleg van €30.000 maar je kunt meerdere keren inleggen als je dat wilt. We moedigen je aan om alleen te investeren met geld dat je voor langere tijd kunt missen.

Het minimumbedrag om mee te doen aan de crowdfunding (als lening) is €250 en het minimale bedrag voor de voorverkoop (als donatie) opties is €50. Wil je meer bijdragen? Dat kan uiteraard! Je kunt zelf kiezen welk bedrag je investeert.

3. Ons Team

Ons team is divers in zowel leeftijd als achtergrond. Met medewerkers variërend van 24 tot 60 jaar en een rijke verscheidenheid aan culturele achtergronden, versterken we elkaar en brengen we verschillende perspectieven samen. Dit maakt ons team veelzijdig en dynamisch, iets waar we trots op zijn.

Daarnaast werken we samen met verschillende (re)integrators en vrijwilligers in onze Recovery Studio. Deze medewerkers helpen niet alleen mee aan het creatieve proces, maar werken ook aan hun persoonlijke ontwikkeling. We staan altijd open voor nieuwe teamleden en kunnen zeker extra mensen gebruiken om onze plannen te realiseren.

Ons team bij Hul le Kes bestaat uit toegewijde professionals met diverse achtergronden en expertise, allemaal met een gedeelde passie voor duurzame mode en sociale impact.

Sjaak Hullekes is de Creatief Directeur en mede-oprichter van Hul le Kes. Hij is verantwoordelijk voor het creatieve proces en het ontwerpen van onze collecties, en bewaakt de artistieke richting van het merk.

Sebastiaan Kramer is Algemeen Directeur en mede-oprichter. Hij zorgt voor de bedrijfsvoering, strategie en leiding binnen het team, en werkt nauw samen met alle afdelingen om onze missie te verwezenlijken.

Reinder Schmidt neemt de leiding over het onderzoek en de ontwikkeling van natuurlijke verftechnieken en productinnovaties bij Hul le Kes, naast zijn werk in de Manufacturing Studio.

Sylvia Coppens, Demi Burgers, Pippa Stek en Anke Blumenberg naaien de amples en de collectie items, zij begeleiden bij ons in de Manufacturing Studio stagiaires en helpen hen hun persoonlijke leerdoelen te bereiken.

Gawhar Abubaker is verantwoordelijk voor het snijproces van onze kledingstukken en werkt samen met stagiaires aan kleine projecten in de Manufacturing Studio.

Rima Salem is bij ons verantwoordelijk voor alle patronen en gradaties.

Gonneke Stroom is verantwoordelijk voor onze internationale wholesale en speelt een belangrijke rol in het uitbreiden van ons merk.

Jonathan Baan zorgt voor efficiëntie en duurzaamheid binnen onze processen en beheert webshoporders en klantcommunicatie ondersteund door Marischka Ozinga.

Juno Lefevre, Agnes Hendrix en Irma Konings coördineren de medewerkers in de Recovery Studio en geloven sterk in de positieve impact van het maken van mooie dingen op mensen.

Monique Custers zorgt voor communicatie, business en people development, zowel online als offline. Daarnaast houdt ze zich bezig met diverse projecten en ondersteunt het team waar nodig.

Daarnaast werken we samen met interns, (re)integrators, en vrijwilligers in onze Manufacturing en Recovery Studio’s. We bieden diverse leer- en werktrajecten aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en studenten die ervaring willen opdoen in de mode-industrie. Als onze plannen slagen, zullen we ons team verder uitbreiden om onze impact nog groter te maken.

4. Juridisch

Je kunt onze Essentiële Beleggers Informatie (EBI) vinden op de campagnepagina bij CrowdAboutNow

Arnheim Fashion Group BV, de moedermaatschappij van Hul le Kes, is een besloten vennootschap (bv). We hebben voor deze structuur gekozen omdat het ons de ondernemersvrijheid en slagkracht geeft die nodig is om onze missie te realiseren, zonder dat er perverse financiële prikkels ontstaan.

5. FAQs van CrowdAboutNow

Ben je niet tevreden over iets? Stuur dan een mail naar info@crowdaboutnow.nl Download hier de klachtenprocedure om te zien uit welke elementen je bericht moet bestaan

Als er onvoldoende mensen zijn die investeren om het doelbedrag van een crowdfundingcampagne te halen, krijgen alle investeerders binnen 5 dagen het geïnvesteerde geld teruggestort.

Op het moment dat je voor het eerst investeert, wordt er automatisch een account voor je aangemaakt. In je account zie je een overzicht van al jouw investeringen, terugbetalingen en kun je interesses en voorkeuren instellen. Klik hier om in te loggen.

Op de campagnepagina vind je meer informatie over ons en hoe je ons kunt bereiken.

Op het platform kun je maximaal 1.000.000 euro investeren. Wij hebben echter zelf ook een maximaal te investeren bedrag ingesteld van 50.000 euro daarnaast kan het zijn dat jouw bank een maximaal (dag)limiet hanteert. Let op: er wordt geadviseerd om niet meer dan 10% van het vrij belegbaar vermogen te investeren.

If you’re not satisfied with something, send an email to info@crowdaboutnow.nl. You can also download the complaints procedure to see what information needs to be included in your message.

Het is niet mogelijk om het bedrag aan te passen. Wil je meer inleggen? Dan kun je nogmaals investeren. Wil je minder inleggen? Je hebt vier dagen bedenktijd en kunt je investering eventueel intrekken.

Aan het eind van het investeerproces krijg je de mogelijkheid om je naam en de hoogte van het geïnvesteerde bedrag te verbergen. Zo blijf je anoniem voor de buitenwereld. Let op: zowel de ondernemer als CrowdAboutNow hebben wel inzicht in je gegevens. Wat wij precies kunnen zien, kun je nalezen in het privacybeleid.

Ja, dat kan.

Nee, aan investeren hangen altijd risico’s. Op onze risicopagina lees je daar meer over.

Ja, helaas kun je alleen met iDeal investeren.

Investeren kan alleen met een Nederlandse bankrekening.

Dat klopt, vanwege aangescherpte Europese wetgeving is CrowdAboutNow overgestapt naar een nieuwe betaalprovider: Online Payment Platform (OPP). Wanneer er een uitbetaling voor je klaarstaat en je nog niet geregistreerd bent bij OPP, ontvang je van ons een mail met 3 stappen die je moet volgen om je registratie te voltooien. Pas als je deze hebt doorlopen kunnen wij de uitbetaling doorstorten op het bij ons bekende rekeningnummer. Twijfel je aan de veiligheid van deze mail? Controleer de afzender, onze mail is afkomstig van info@crowdaboutnow.nl.

Nee, door te investeren wordt er automatisch een account voor je aangemaakt.

Op deze pagina leest u meer over de risico’s van crowdfunding

Door mee te investeren op CrowdAboutNow word je onderdeel van Hul le Kes. Of het nu gaat om focus op duurzame mode en recycling, het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het openen van een papiermakerij van rest textiel in Arnhem waar meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen tot het openen van een nieuwe winkel met een Recovery Studio in Amsterdam: jij kunt onze plannen vooruit helpen. Je investeert door geld te lenen, wij betalen het in 3 jaar terug met ook nog een stukje jaarlijks rendement van 3,5 % én met toffe extra’s. Maar investeren kan meer zijn dan dat: verspreid ons verhaal, bouw mee aan onze naamsbekendheid, of bied jouw kennis aan. Zo investeer je samen in de toekomst.

Bij elke investering, of het nu een donatie of lening is, wordt een contract aangemaakt. Dit contract wordt opgeslagen in je account. Daar kun je hem altijd terugvinden en downloaden

In verband met onze Europese Crowdfunding Vergunning moet je eenmalig geïdentificeerd worden via onze betaalprovider (OPP). Zonder deze identificatie is het voor ons niet mogelijk om het geleende geld of de rente te storten.

 

Doe je nu een investering? Dan krijg je na het doen van de investering de mogelijkheid om je eenmalig te identificeren via OPP.

Hier vind je de veelgestelde vragen rondom de OPP registratie.

Investeren doe je via onze campagnepagina. Daar kun je klikken op ‘investeren’. Je wordt dan vanzelf het investeerproces in ingeleid.

Crowdfundbaarheid: Tijdens een persoonlijk intakegesprek bespreken we de plannen van de ondernemer. We gaan onder andere na of de ondernemer bereid is zijn eigen netwerk in te zetten om als eerste risicodragend te investeren.

Identiteit: we identificeren de ondernemer face-to-face, voeren een strafbladcontrole uit en controleren de inschrijving bij de KVK en vragen ondernemers om hun UBO’s aan te leveren.


Ondersteuning: als de ondernemer op financieel vlak nog niet wordt ondersteund, dan adviseren we om contact te zoeken met een accountant, ondernemersadviseur of een andere dienstverlener op dit vlak.

Juridisch: onze overeenkomsten zijn rechtsgeldig en stellen investeerders in staat hun recht te halen.


Alles of niets: als er onvoldoende mensen investeren om het doelbedrag te halen, krijgt iedereen het geïnvesteerde geld terug. Je kunt er dus op rekenen dat er altijd tientallen of honderden anderen onafhankelijk van jou het project goed bekijken en in de gaten houden. Je kunt dit zien als sociale check.

EBI: elke ondernemer vult een document in waarin alle essentiële beleggersinformatie (ebi) is terug te vinden. Dit doen we als onderdeel van onze ECSP-vergunning. De Europese Commissie wil namelijk dat investeerders op een gemakkelijke manier crowdfundingprojecten kunnen vergelijken.

CrowdAboutNow is hét crowdfundingplatform voor ondernemers die onafhankelijk willen groeien. En voor investeerders die graag onderdeel zijn van lokale, sociale en missiegedreven ondernemingen die bijdragen aan een kleurrijk straatbeeld, diversiteit in onze schappen en vernieuwing. CrowdAboutNow brengt ze samen!

Daarnaast maakt CrowdAboutNow het juridisch en technisch mogelijk om veilig te investeren. We beschikken dan ook over de Europese Crowdfunding en Service Providers Regulation vergunning (ECSPR).

Investeren betekent in dit geval dat je bijdraagt aan de realisatie van een plan door geld te lenen.

Voor de transacties maken we gebruik van betalingssysteem OPP. Zij brengen transactiekosten in rekening, deze kosten bedragen €0,75 per transactie

Je kunt kiezen tussen een lening en een gift of een combinatie van de laatste twee.

Bij een leningcampagne beloven wij,de ondernemer de investering terug te betalen met rente.

Sign up to our newsletter