Shop Cart
Free shipment from € 150,- (NL)

De unieke bijdragen van Louise en Veerle

June 23, 2023

Binnen het betoverende modehuis Hul le Kes spelen twee opmerkelijke vrouwen, Louise en Veerle, een waardevolle rol bij het realiseren van de sociale missie van het merk. Ondanks dat ze elk hun eigen redenen waardoor ze tijdelijk niet deel kunnen nemen aan een reguliere werkroutine, dragen ze op unieke manieren bij aan het creatieve proces en de sociale gemeenschap bij Hul le Kes.

Louise, inmiddels een ervaren medewerkster in de Recovery Studio, is een bron van rust en toewijding. Ook al werkt ze maar drie uur per week in Hul le Kes, haar invloed op het transformeren van kleding is evenzo waardevol. Een van haar taken is het herstellen van kledingstukken van Gray Label hebben die tekenen van slijtage vertonen. Slijtage, een scheurtje, een gaatje of een kleine vlek in je kledingstuk is niet langer een reden om je item af te keuren. Hul le Kes wil je helpen om de levensduur van je favoriete kledingstuk te verlengen. Hul le Kes Mending Service is ontwikkeld om de kleinere gaatjes te vieren in plaats van ze te verbergen. Met haar expertise en vakmanschap herstelt ze deze kledingstukken met de hand, waar ze met zorg en aandacht een complete upgrade ondergaan. Door middel van delicaat borduurwerk voegt ze unieke details toe aan elk kledingstuk. Louise verandert ze in adembenemende unieke designerstukken met persoonlijke kenmerken die tot de verbeelding spreken.

Voor Louise biedt haar werk in de Recovery Studio troost en persoonlijke groei. Het stelt haar in staat haar passie voor vakmanschap te combineren met haar liefde voor mensen, zonder de druk van een hectische werkomgeving. Ze houdt van stabiliteit en vindt het ook moeilijk om afscheid te nemen van mensen, maar bij Hul le Kes ervaart ze een gevoel van erbij horen. Hier kan ze haar werk doen zonder zich overweldigd te voelen. Als iets niet aan haar eisen voldoet, kan ze het gewoon ongedaan maken en opnieuw beginnen. De uitzonderlijke en speciale aard van haar werk vervult haar met trots en voldoening. Het werken met haar handen, met natuurlijke en tactiele stoffen, in combinatie met de fijne motoriek en concentratie die het werk in het atelier met zich meebrengt, heeft een therapeutisch effect op haar.

 

Image of Veerle working at a scarf of the Manufacturing Studio

Veerle, een enthousiast teamlid bij de Manufacturing Studio van Hul le Kes, heeft hier de ruimte gevonden om haar creatieve talenten te koesteren. Hoewel ze op dit moment te maken heeft met persoonlijke uitdagingen die haar belemmeren in een reguliere werkroutine, blaast ze hier lmet haar passie voor mode leven in haar werk. Met haar vaardigheden en toewijding werkt Veerle aan verschillende projecten, waaronder de creatie van prachtige sjaals. In het atelier kan haar creatieve geest tot bloei komen en krijgt ze de ruimte om te fantaseren en te experimenteren met nieuwe ontwerpen, verschillende stoffen en technieken.

 

Naast haar werk in Hul le Kes schittert Veerle regelmatig op het theaterpodium, waar ze inspiratie opdoet en haar fantasie de vrije loop laat en waarvoor ze kledingstukken bedenkt die de verbeelding prikkelen. In de Manufacturing Studio krijgt Veerle niet alleen de kans om haar creatieve talenten te uiten, maar heeft ze ook een hechte gemeenschap van vrienden gevormd die haar steunen en haar een thuisgevoel geven.

Louise en Veerle zijn net zo belangrijk en bijzonder als elk ander teamlid van Hul le Kes. Hun waardevolle bijdragen worden gekoesterd en gewaardeerd. Ze laten zien dat hun rol, ondanks persoonlijke uitdagingen, van vitaal belang is en een grote impact heeft. Hul le Kes erkent en waardeert de unieke talenten en perspectieven die elk individu inbrengt en creëert een omgeving waarin iedereen zijn uiterste best kan doen, ongeacht de obstakels die hij of zij tegenkomt. Het is een inspirerend voorbeeld dat een duurzame, inclusieve en persoonlijke empowerment de mode-industrie ten goede kunnen keren.

Open dag vrijdag 30 juni 2023

Kom een kijkje nemen achter de schermen van de Hul le Kes workshops!

Op vrijdag 30 juni organiseren we een open dag waarbij de deuren van onze ateliers wijd open staan van 14:00 tot 18:00 uur. Wil je meer weten over ons werk of ben je benieuwd of een traject bij Hul le Kes iets voor jou is? Meld je dan aan via onze website. De toegang is gratis, maar we vragen je wel om je aan te melden.

Je kunt ons vinden op het volgende adres: Van Oldenbarneveldtstraat 79a, Arnhem.

De Hul le Kes Recovery Studio en Manufacturing Studio zijn mede mogelijk gemaakt door Rabo Foundation en Vrienden Loterij Fonds. Daarnaast werkt Hul le Kes nauw samen met Rijn IJssel, Scalabor, Driestroom en Activerend Werk om zowel studenten als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een prettige leer- en werkomgeving te bieden.

Back     

Sign up to our newsletter