Free shipment on orders of € 150,- and more (within EU).

Hul le Kes Recovery Studio Nederlands

English: Would you prefer to read this page in English? Please click here.

Onze wereld is er één van bijna onmogelijke eisen. Onmogelijke eisen gesteld aan textiel, maar ook aan mensen.

Los van de onbereikbaarheid van deze eisen, zijn de gevolgen van dit systeem meer dan kwalijk. In de mode creëert het vervuiling, overproductie en afval. In mensen is het een oorzaak van burn-outs, sociale uitsluiting en zelfs depressies.

Onze Recovery Studio is er voor mensen met behoefte aan een wat langzamere, veilige plek.

Ze is in het leven geroepen om zowel mensen als textiel een nieuwe plek te geven. Een plek die de ruimte geeft aan zelfontwikkeling en sociaal contact. Deze plek is ons voorbeeld dat het wel degelijk mogelijk is om een systeem te hebben dat functioneert zonder competitie of uitbuiting.

Reparatie van kleding lijkt helemaal geen plaats meer te hebben in onze wereld. Gek eigenlijk, historisch is dit namelijk wel de norm geweest. Bij een kleine scheur of schade repareerde men vroeger textiel, terwijl het nu vaak op de afvalberg belandt. Wij willen dit veranderen. Wij willen weer de waarde toevoegen, of sterker nog, behouden, die kledingstukken hebben.

In onze Recovery Studio wordt beschadigde of afgedankte kleding gerepareerd, geverfd met organisch afval van lokale ondernemingen, en zo in waarde hersteld.

  • Al het werk gebeurt met de hand en heeft daardoor een therapeutisch effect op mensen.
  • Er komen geen chemicaliën aan te pas.
  • Er wordt gewerkt zonder strenge deadlines.

Zo gaan we niet alleen verspilling tegen, maar bieden we de mogelijkheid voor handwerk. Het effect hiervan op de mentale gezondheid is meermaals bewezen, de bijkomende endorfine verminderen namelijk spanningen en stress.

De Hul le Kes Recovery Studio is meer dan liefdadigheid of een dagbesteding, het is een herstelatelier voor mensen én textiel. Het zijn echte mensen die werken aan echte kledingstukken voor echte cliënten. Daarnaast is de studio ook verantwoordelijk voor onze Dyeing Service, de Mending Service. De Hul le Kes ReShared collectie en alle Hul le Kes reparaties.

We leven niet in de waan dat wij in ons eentje het hele systeem kunnen veranderen. Wat we wel kunnen doen is laten zien dat een werkbaar alternatief mogelijk is, en onszelf tegelijkertijd inzetten voor onze gemeenschap.

In onze Recovery Studio kunnen we altijd naaigerei en textiel gebruiken. Heb je thuis nog wat liggen dat niet wordt gebruikt?  Doneer het ons via deze link!

 

AANMELDING

Overweeg je jezelf aan te melden voor onze Recovery Studio? Dat kan hier. Wij kunnen jouw situatie natuurlijk nooit zo goed beoordelen als dat jij dat zelf kan. Om die reden wordt de lengte van je periode hier en hoe frequent je aanwezig bent, samen besloten.