Free shipment on orders of € 150,- and more (within EU).

Nieuws (NL)

Een circulaire en sociale onderneming

Een circulaire en sociale onderneming

Bij Hul le Kes is het onze missie om mode en textiel een positieve bijdrage te laten leveren aan mens, maatschappij en milieu. Ter gelegenheid van de week van de circulaire economie 2022 (7 t/m 12 februari) leg ik je het hoe en waarom van onze sociale onderneming graag uit. 


Organische processen

Organische processen

Toen ik door nu.nl werd gevraagd naar mijn ‘Gouden leestip’ realiseerde ik mij dat het alweer een hele poos geleden is geweest dat ik een laatste blog schreef. In het afgelopen jaar hebben we vele mooie projecten mogen doen vanuit Hul le Kes waardoor ik geen tijd heb gevonden een nieuwe blog te schrijven. Nu vond ik het tijd om mijn bevindingen weer eens in tekst te vatten en kom ik bij deze met een nieuw artikel. Dit keer over bedrijfsprocessen.


De complexiteit van mode omarmen: Het ontleden van systematische bevooroordeling

De complexiteit van mode omarmen: Het ontleden van systematische bevooroordeling

Het veranderen van het huidige systeem in de modewereld is een continu proces. Dit vereist continu aan- en afleren, continue aanpassing aan de gang van zaken en bewust denken over inclusiviteit. Onze Stagiaire Wei-Chi Su schreef een eerste blog over het veranderende modeklimaat.


Overgave aan complexiteit

Overgave aan complexiteit

Afgelopen week heb ik mezelf teruggetrokken in ons familiehuisje in Zeeland. Mijzelf afgezonderd van de wereld om de complexiteit van onze maatschappij en ons bedrijf te doorzien. Direct daarna volgden twee intensieve dagen georganiseerd vanuit de IGNITE Award, een award voor sociaal ondernemerschap waarbij we een van de finalisten zijn. Ruim een week heb ik de tijd genomen om de complexiteit van ons bedrijf weer eens onder de loep te nemen.


Er zit meer achter circulariteit - deel 2/2

Er zit meer achter circulariteit - deel 2/2

In mijn zoektocht naar alternatieve manieren van management en bedrijfsvoering heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in niet-Westerse levensfilosofieën en net zoveel inspiratie haal ik uit processen die zich in de natuur afspelen. De combinatie van natuur en niet-Westerse levensbeschouwingen is niet vreemd. Het is ook niet verwonderlijk dat zelfs wij in ‘het Westen’ al van jongs af aan één specifiek natuurlijk én circulair proces goed krijgen aangeleerd.