Free shipment on orders of € 150,- and more (within EU)

Nieuws (NL)

De complexiteit van mode omarmen: Het ontleden van systematische bevooroordeling

De complexiteit van mode omarmen: Het ontleden van systematische bevooroordeling

Het veranderen van het huidige systeem in de modewereld is een continu proces. Dit vereist continu aan- en afleren, continue aanpassing aan de gang van zaken en bewust denken over inclusiviteit. Onze Stagiaire Wei-Chi Su schreef een eerste blog over het veranderende modeklimaat.


Overgave aan complexiteit

Overgave aan complexiteit

Afgelopen week heb ik mezelf teruggetrokken in ons familiehuisje in Zeeland. Mijzelf afgezonderd van de wereld om de complexiteit van onze maatschappij en ons bedrijf te doorzien. Direct daarna volgden twee intensieve dagen georganiseerd vanuit de IGNITE Award, een award voor sociaal ondernemerschap waarbij we een van de finalisten zijn. Ruim een week heb ik de tijd genomen om de complexiteit van ons bedrijf weer eens onder de loep te nemen.


Er zit meer achter circulariteit - deel 2/2

Er zit meer achter circulariteit - deel 2/2

In mijn zoektocht naar alternatieve manieren van management en bedrijfsvoering heb ik mij de afgelopen jaren verdiept in niet-Westerse levensfilosofieën en net zoveel inspiratie haal ik uit processen die zich in de natuur afspelen. De combinatie van natuur en niet-Westerse levensbeschouwingen is niet vreemd. Het is ook niet verwonderlijk dat zelfs wij in ‘het Westen’ al van jongs af aan één specifiek natuurlijk én circulair proces goed krijgen aangeleerd.


Er zit meer achter circulariteit - deel 1/2

Er zit meer achter circulariteit - deel 1/2

Circulariteit… Het is een hot topic op dit moment en volgens velen de enige weg naar de toekomst. Ook wij zijn een voorstander van circulariteit en voeren dat stapje voor stapje door in ons bedrijf, het label en ons persoonlijke leven. Toch is het een veel complexer verhaal dan sommigen ons willen doen geloven. Om circulair te kunnen denken en al helemaal om circulair te kunnen handelen moeten we eerst ons eigen gedrag onder de loep nemen. Circulariteit is namelijk niet iets dat alleen gaat over producten. Circulariteit zit overal in verweven alleen herkennen en erkennen we het niet als zodanig. Om te kunnen begrijpen wat circulair naar mijn inziens is wil ik jullie met deze blog graag meenemen in ons huidige systeem en ons huidige denken.